Nu beschikbaar voor september 2024 – Neem contact op.

Zo kies je dé perfecte hostingpartij als reseller

Als webdesigner ben jij, voor de klant, het creative brein en expert voor hun website. Waarschijnlijk heb jij dus ook een mening over hosting – ik in ieder geval wel! In dit artikel ga ik dieper in op webhosting vanuit het perspectief van een webdesigner. Ik leg je uit hoe je hosting kunt doorverkopen en waar je op kunt letten als je gaat samenwerken met een hostingproviders.

Webhosting: Het fundament van online aanwezigheid

Stel je voor: webhosting als het fundament waarop websites worden gebouwd. Het is als de onderliggende structuur van een gebouw – stevig en noodzakelijk. Maar wat is webhosting precies? Simpel gezegd, het is het plaatsen van jouw website op een server, waardoor deze toegankelijk wordt voor internetgebruikers.

En wat regel je eigenlijk bij je hosting?

Bij hosting komt meer kijken dan je denkt, ik vind het echt een vak apart. Een hostingpakket is niet alleen een domeinnaam, maar gaat ook over specificaties zoals het aantal toegestane subdomeinen, dataverkeer en de e-mailmogelijkheden.

En laten we de backups niet vergeten. Als jij hosting als reseller aanbiedt, verdienen de websites van jouw klanten bescherming en sommige hostingpakketten bieden backupopties. Als ik reseller was, zou ik dit écht als een vereiste zien.

Het admin panel, zoals DirectAdmin, cPanel of Plesk, is jouw controlecentrum. Hier kun je niet alleen subdomeinen aanmaken, maar ook de PHP-versie controleren. Verouderde PHP-versies kunnen beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Het is dus verstandig om regelmatig te controleren welke PHP-versie wordt gebruikt.

Hosting resellen: waar let je op?

Je kunt, naast het maken van websites en misschien onderhoud, ook hosting aanbieden aan jouw klanten. Hosting reselling maakt dit mogelijk. Jij wordt niet alleen de ontwerper, maar ook de host voor de websites van jouw klanten.

Wanneer je hosting wilt doorverkopen, zijn er een paar belangrijke punten om op te letten:

  1. Betrouwbaarheid en prestaties: Kies een betrouwbare hostingprovider met goede prestaties. Laadtijden en beschikbaarheid zijn cruciaal. Zit je op een shared server met veel anderen? Of heb je een eigen server?
  2. White label opties: Zoek naar hostingpartners die white label opties bieden, zodat je het onder jouw bedrijf kunt verkopen en jouw merk kunt versterken.
  3. Schaalbaarheid: Zorg ervoor dat de hostingprovider kan meegroeien met jouw behoeften, bedrijf en klanten.
  4. Ondersteuning: Snelle en effectieve klantensupport is van groot belang. Wil je alleen kunnen chatten of liever bellen?
  5. Prijs en marge: Bekijk de prijzen van hostingpakketten en bepaal of jouw winstmarge haalbaar is.
  6. Beheer interface: Het beheerpaneel moet gebruiksvriendelijk zijn voor jou en jouw klanten.
  7. Beveiliging: Kies een hostingprovider met sterke beveiligingsmaatregelen. Dat scheelt jou een hoop plugins en gedoe.
  8. Extra diensten: Overweeg extra diensten zoals SSL-certificaten en back-ups. Nou is een backup in mijn ogen geen extra dienst maar een vereiste.

Voordelen en nadelen van hosting resellen.

Het aanbieden van hostingdiensten heeft zowel voordelen als nadelen:

De voordelen:

  • Extra inkomsten: Hosting reselling voegt een nieuwe inkomstenstroom toe aan jouw diensten.
  • Complete dienstverlening: Jouw klanten hebben één aanspreekpunt voor design en hosting.
  • Controle: Je hebt controle over de hostingomgeving.

De nadelen:

  • Technische Uitdagingen: Hosting reselling vereist technische kennis.
  • Verantwoordelijkheid: Je bent verantwoordelijk voor technische problemen en klantensupport. Je zult dus meer beschikbaar moeten zijn, waarschijnlijk 24/7.

Samenwerken met hostingproviders

Een alternatieve optie is samenwerken met een bestaande hostingprovider. Dit kan voordelen bieden zoals toegang tot geavanceerde infrastructuur en technische ondersteuning, terwijl jij je kunt richten op jouw ontwerpwerk.

Wat je ook kiest, zet voor je zelf op een rij wat je zoekt en belangrijk vindt als het om hosting gaat. Met webhosting en hosting reselling kun je jouw diensten naar een hoger niveau tillen.

Hi, ik ben Linda.

Ik loop warm voor de technischere kant van websites maken. Vormgeven? Niks voor mij. Laat mij maar bouwen, code schrijven of andere technische klusjes doen zoals bug fixes. Daarnaast vind ik het tof om mijn kennis met je te delen via mijn blog & kennisbank!