Nu beschikbaar voor september 2024 – Neem contact op.

Waarom maatwerk de beste keuze is voor websites boven de 10K

Elementor en Divi. Je ziet ze overal en ze worden vaak gezien als dé toekomst van webdesign (huh?). Maar laten we eerlijk zijn: zijn ze dat echt? Wat ik denk? Voor high-budget projecten boven de €10.000 zijn deze tools gewoon niet goed genoeg.

Wat zijn die low-code tools zoals Elementor en Divi?

Elementor en Divi zijn populaire pagebuilders die beloven dat je zonder veel technische kennis prachtige websites kunt bouwen. Ze bieden mega veel templates en modules die je via een drag-and-drop systeem kunt aanpassen. Maar ondanks hun populariteit hebben deze pagebuilders ook duidelijke grenzen.

De voordelen van Elementor en Divi.

  1. Supersnel in elkaar geklikt: Perfect voor kleinere projecten en klanten die hun website gisteren live hadden willen hebben.
  2. Iedereen kan het: Zelfs zonder technische kennis kunnen gebruikers hun eigen websites maken en beheren.
  3. De goedkopere optie: Voor budgetten onder de €10.000 zijn deze tools vaak de meest behapbare keuze.

De beperkingen van Elementor en Divi.

  1. Voor klanten die unieke, op maat gemaakte functies willen, schieten Elementor en Divi vaak tekort.
  2. Voor projecten boven de €10.000 is een website gemaakt met een pagebuilder gewoon niet voldoende. Deze projecten hebben maatwerk nodig voor betere prestaties en unieke functionaliteiten.
  3. Websites gebouwd met pagebuilders kúnnen trager zijn. Zonder de juiste optimalisatie kan dit de gebruikerservaring best wel negatief beïnvloeden, want niemand houdt van slome websites.

Pagebuilders zoals Elementor en Divi zijn prima voor wat ze doen. Ik gebruik ze zelf ook voor mijn projecten. Maar even eerlijk: voor projecten boven de €10.000 verdient je klant maatwerk. Punt.

Bij zulke investeringen moet je je ego écht even opzij zetten en een goed development bureau inschakelen. Dit zorgt ervoor dat je klant krijgt wat hij verdient: een snelle, unieke en goed geoptimaliseerde website die aan alle specifieke wensen voldoet. Een pagebuilder kan dat simpelweg niet bieden.

Dus voordat je je volgende project start, denk goed na. Wil je meer weten over hoe je de juiste beslissing kunt nemen? Stuur me een mail en laten we samen de beste strategie bepalen voor jouw project.

Hi, ik ben Linda.

Ik loop warm voor de technischere kant van websites maken. Vormgeven? Niks voor mij. Laat mij maar bouwen, code schrijven of andere technische klusjes doen zoals bug fixes. Daarnaast vind ik het tof om mijn kennis met je te delen via mijn blog & kennisbank!