Nu beschikbaar voor juni 2024 – Neem contact op.

Web bouwer of een technisch VA, wie heb je nodig?

Wat doet een web bouwer?

Een web bouwer of web developer bouwt websites. Puur en alleen het bouwen, er wordt niks ontworpen. Ontwerpen doet de web designer maar een web bouwer heeft er vaak wel kijk op.
Het bouwen van een website of shop wordt eigenlijk altijd gedaan met code, soms in combinatie met een thema – zoals ik doe.
Een web bouwer weet ook hoe je een technisch goede website bouwt. Ze gebruikt koppen zoals het hoort, met semantic HTML. Ook wordt je website volgens de technische SEO regels gemaakt. En met een beetje mazzel weet ze ook het een en ander van Web Accessibility – wat steeds meer wordt toegepast.
Verder kan een web bouwer je ook vertellen hoe je je website goed onderhoudt en je meer info geven hosting – al is hosting echt een vak apart.

En wat doet een technisch VA dan?

Een technisch VA weet alles van emailmarketing, automatiseren en het maken van koppelingen tussen je website en wat je dan ook maar wilt. Onder automatiseren valt ook vaak het maken van een online leeromgeving – dit kan ze ook!
Het gebeurt ook dat een technisch VA een website maakt en daarna onderhoud aan biedt. Maar het is niet haar hoofd aanbod.

Waar zit dan het verschil..

Het verschil zit hem in het stukje techniek en niche, denk ik. Wanneer je alles doet, zoals een technisch VA, kun je niet overal goed in zijn. Als web bouwer specialiseer je je in het bouwen van websites – en ook alleen daarop.

Natuurlijk kan ik je emailmarketing programma koppelen aan je website. Maar inrichten en funnels bouwen kan ik niet. Daar heb je een technisch VA nodig.
Maar wil jij een website die technisch goed staat en voor iedereen toegankelijk is? Dan heb je een web bouwer nodig – en geen technisch VA.

Hi, ik ben Linda.

Ik loop warm voor de technischere kant van websites maken. Vormgeven? Niks voor mij. Laat mij maar bouwen, code schrijven of andere technische klusjes doen zoals bug fixes. Daarnaast vind ik het tof om mijn kennis met je te delen via mijn blog & kennisbank!