Nu beschikbaar voor juni 2024 – Neem contact op.

House of May

De vraag.

Ik werk vaak samen met Irma van Studio Irma om websites te finetunen voordat ze live gaan. In oktober 2023 vroeg ze me om de website van House of May onder handen te nemen.

De site had extra aandacht nodig op het gebied van snelheid en beveiliging. Het doel was om de prestaties op zowel desktop als mobiel te verbeteren en tegelijkertijd de website te beveiligen.
Oplever datum:
Oktober 2023.
type:
Optimalisatie
In samenwerking met:
Irma van Studio Irma.

Het resultaat.

De specs

Het CMS & thema

WordPress met Divi & WooCommerce.

AANTAL PLUGINS

13 bij oplevering.

PAGESPEED SCORE BIJ OPLEVERING

93/100 voor desktop, 75/100 voor mobiel.

De technische specs.

Het startpunt was een Pagespeed test die resultaten gaf van 82/100 voor desktop en 65/100 voor mobiel. Om deze scores op te krikken, ben ik begonnen met het optimaliseren van de afbeeldingen. Door 110 afbeeldingen te comprimeren en over te zetten naar WebP-formaat, heb ik de totale grootte van 46.46 MB naar beneden gebracht met 33.51 MB.
Qua beveiliging installeerden ik WordFence voor die extra laag bescherming en adviseerden ik de tweefactorauthenticatie aan te zetten. Voor optimalisatie en snelheid heb ik gekozen voor Imagify en WP Rocket. WP Rocket heeft als bonus dat het de database schoon en efficiënt houdt met wekelijkse opruiming.

HET EINDRESULTAAT, WAT KAN DE KLANT ER NU MEE?

Na mijn optimalisaties was er een duidelijke verbetering in de Pagespeed scores: 93/100 voor desktop en 76/100 voor mobiel. Een duidelijke winst in snelheid, wat zorgt voor een betere gebruikerservaring en zoekmachine ranking.

ONDERHOUD & DOORONTWIKKELING.

Tot slot gebruik ik Updraft voor betrouwbare back-ups, zodat de website niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst veilig blijft. Het plan voor doorlopend onderhoud en eventuele uitbreidingen blijft in beeld, zodat ik de site niet alleen up-to-date hou, maar ook klaarstoom voor eventuele nieuwe functionaliteiten.

De testimonial.

“Super fijn om met Linda samen te werken.
Iedere keer weer fijn hoe ze de door mij gemaakte websites voor ondernemers technisch optimaliseert en daardoor de klant een website heeft die ook technisch helemaal kloppend en veilig is nu en in de toekomst.”

Irma van Studio Irma.

Wil je meer zien?

Bekijk hier mijn andere projecten.