Nu beschikbaar voor september 2024 – Neem contact op.

No more Google – 4 alternatieven voor Google

No more Google, waarom?

Ze nemen het niet altijd even nauw met je privacy bij Google. Het is best bizar wat ze allemaal van je weten, daarom zijn wij thuis op zoek naar goede alternatieven. En ja, ik gebruik ook Instagram en soms Facebook – maar daar zet ik onze dochter bijvoorbeeld niet herkenbaar op en mijn Facebookprofiel staat best ver dicht.

Er zijn meer dan genoeg alternatieven te vinden. Ik zal er 4 uitlichten voor je!

Matomo

Op nummer 1 als alternatief voor Google Analytics – Matomo.
Google Analytics wordt veel gebruikt in websites, waarschijnlijk heb jij hem ook in je website hangen. Maar Google Analytics staat van zichzelf niet anoniem ingesteld. En de instellingen om het anoniem te krijgen, zijn best lastig te vinden.
Daarom gebruik ik Matamo. Het kan hetzelfde, heeft ook een tag-manager en kan veel makkelijker anoniem tracken als je dat wilt!

Brave

Kijk eens naar Brave als browser in plaats van Chrome. Het werkt prima & houdt zoveel tracking en advertenties tegen!
Zelf gebruik ik Brave nu bijna een half jaar en in totaal heeft Brave 241.348 trackers en advertenties geblokkeerd sinds ik het gebruik!

Duck Duck Go

Misschien wel de belangrijkste uit het rijtje, een vervanger voor Google.

Duck Duck Go onthoudt niks en je krijgt dus altijd de resultaten te zien die het beste bij je zoekopdracht passen in plaats zoekopdrachten die het beste bij jouw bubbel passen.
Bubbel? Ja, net als Facebook krijg je bij Google heel erg te zien wat ze denken dat bij je past op basis van je oude zoekresultaten.
Ik wil dat niet, ik wil het beste resultaat – niet wat het beste in mijn veilige bubbel past.

Soverin

Als laatste, je mail. Iets waarvan je wilt dat het helemaal van jou en privé is – toch? Daarom ben ik over gestapt naar Soverin. Dit is wat ze zelf zeggen op hun website ‘Een emailadres dat echt van jou is’.
Met Soverin houdt je je mail veilig, is het van jou én de inhoud wordt niet verkocht aan adverteerders. Soverin weet niks van mij, ze helpen met verhuizen van je mail en that’s it. Ik heb een wachtwoord gemaakt en die moet ik echt zelf onthouden, zij weten hem niet omdat er geen profiel voor je wordt aangemaakt. Kwijt is dus pech.

Hi, ik ben Linda.

Ik loop warm voor de technischere kant van websites maken. Vormgeven? Niks voor mij. Laat mij maar bouwen, code schrijven of andere technische klusjes doen zoals bug fixes. Daarnaast vind ik het tof om mijn kennis met je te delen via mijn blog & kennisbank!