Nu beschikbaar voor juni 2024 – Neem contact op.

Mijn koffiebranderij op Saba, Nederlandse Antillen.

Toen ik in 2012 op Saba woonde, kreeg ik de kans om een kleine koffiebranderij over te nemen.
Hoe dat kwam? Dat lees je hier

Hoe ik op Saba terecht kwam, een kleine recap.

Even een kleine terugblik, anders val je midden in een verhaal waar je niks van snapt.
Voor mijn stage op de hotelschool ben ik naar Saba geweest. Het beviel zo goed dat ik, na een tussenstop van 9 maanden in Frankrijk, terug ben gegaan!

Een koffiebranderij overnemen?

Beneden in het dorp waar ik woonde was het koffiehuisje, waar ze onder andere voor het resort waar ik werkte de koffiebonen brandden. Ik vond dat interessant en zo nieuwsgierig als ik ben, ben ik gaan vragen of ik een keer mee mocht kijken. Dat was geen probleem, zei de eigenaar.

Oke, tof! Ik had op dat moment geen idee dat hij met het voorstel zou komen om de branderij over te nemen.

De branderij in zijn geheel overnemen was niet meteen bij me op gekomen. Ik werkte 6 dagen in de week in een luxe resort, zo’n 10/12 uur per dag. Maar na overleg met mijn baas, hebben we samen de branderij overgenomen.

Waar bestond de branderij uit?

De branderij bestond uit 4 kleine branders, ongeveer net zo groot als een magnetron, wat mengkommen en nog wat zakken groene koffiebonen.
We hebben samen een nieuwe naam bedacht, ‘Saba Island Coffee Roastery’, een logo gemaakt, stickers & zakken besteld en we konden starten!

En toen ging ik terug naar Nederland..

De branderij liep goed, ik brandde de bonen voor het hotel & gasten, voor het koffiehuisje, ze lagen in de supermarkt op het eiland, bij de wijnhandelaar op Sint Maarten & verschillende restaurants op het eiland.
Toen ik besloot terug te gaan naar Nederland eind 2013, heb ik de branderij daar gelaten. De kosten om het te laten verschepen waren best hoog. Achteraf heb ik daar wel spijt van, de branders waren erg fijn en mogen nu niet meer in Nederland verkocht worden.

Koffie branden in Nederland.

Het branden van koffie is altijd blijven kriebelen, maar in een flatje op 10 hoog, begin je daar tóch minder snel aan. Toen ben ik bij Bas gaan wonen & zijn we eerst flink gaan klussen. Maar, we hebben een enorme tuin en daar komt, ooit, een grote schuur achterin. Een goede plek om een thuisbranderijtje te starten, vindt Bas. En daar heeft hij best wel gelijk in!

Hi, ik ben Linda.

Ik loop warm voor de technischere kant van websites maken. Vormgeven? Niks voor mij. Laat mij maar bouwen, code schrijven of andere technische klusjes doen zoals bug fixes. Daarnaast vind ik het tof om mijn kennis met je te delen via mijn blog & kennisbank!