Koffie branden met Coffee by Benjamin

Hoe Coffee by Benjamin is ontstaan.

Coffee by Benjamin is van Rob Kooij en David van Leeuwen.
Door een gezamenlijke werkplek zijn Rob en David met elkaar in contact gekomen. Rob gaf een zak groene koffie bonen aan David, om thuis in zijn oven te branden.
David werd enthousiast en als je dan de combinatie van een koffiebrander en een software engineer hebt, komt er dus een product als Coffee by Benjamin uit!

Wat is de missie en visie van Coffee by Benjamin?
Ze dagen je uit om op avontuur te gaan in het branden van koffie. En dat lukt!
Toen ik de Home Roasting Kit binnen kreeg, was dat een feestje..

Wat zit er in de Home Roasting Kit?

  • De tray voor in de oven, hier gaan de bonen op
  • Een bluetooth thermometer
  • Een app, de app houdt de voortang van het brandproces bij
  • 3 verschillende groene koffiebonen.

Hoe werkt het?

Zodra de Home Roasting Kit open gaat, wil je aan de slag. Ik heb snel gekeken waar alles voor was en de app gedownload.

In de app kun je zoveel terug vinden! Onder andere informatie over de soorten groene bonen die er bij zitten. Als je de app koppelt met de Bluetooth thermometer, houdt hij bij hoe warm je oven is en wanneer je dus kunt gaan branden (toen kwam ik er ook achter dat onze oven zo’n graad of 10 afwijkt van de cijfers die er op staan).

De app geeft heel duidelijk in stappen aan, waar je bent in het brandproces. Ook geeft de app meldingen wanneer je op moet letten voor de 1e en 2e crack tijdens het branden. Nou houd dat mij niet tegen om alsnog het hele brandproces als een klein kind voor de oven te zitten wachten en bij elk geluidje mijn oor bij de oven te houden, want die 2e crack is belangrijk jongens!
Per brandsessie houdt de app deze gegevens bij, dus je kunt per soort én per brandsessie alles terugvinden en vergelijken!

Wat ik wel mis in de app, is dat je notities kunt maken over hoe de bonen het beste gemalen kunnen worden en hoe ze voor jou persoonlijk smaken.
Ik heb namelijk de eerste batch met gebrande bonen te grof gemalen.

De koffie die daar uit kwam, leek wel slootwater. Maar, de mannen van Coffee by Benjamin zijn zo tof, ik stuurde een berichtje via Instagram en ze schoten mij meteen te hulp. De volgende batch bonen heb ik veel fijner gemalen en die koffie was superlekker!

Tot slot.

Ik ben dus enthousiast! Ein-de-lijk kan ik thuis weer koffie branden.
Op deze manier kan ik er weer even in komen, voordat ik een grotere brander aan ga schaffen om mijn eigen koffie te gaan verkopen. Want de Home Roasting Kit is echt voor kleine hoeveelheden, wat prima is voor de thuisbrander.

Over de 3 verschillende soorten groene koffiebonen die er bij zitten, zal ik binnenkort meer vertellen. Maar wil je thuis je eigen koffie branden? De Home Roasting Kit van Coffee by Benjamin is een aanrader. Op hun site, www.coffeebybenjamin.com, vindt je meer info over de kit.

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste blogartikelen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

In mijn nieuwsbrief ga ik met mijn billen bloot. Je leest bijvoorbeeld welke website er live ging, mét alle details zoals code snippets & hoeveel plugin ik heb gebruikt. Maar ik deel ook mijn blogs & ander nieuws.

Ik verstuur mijn nieuwsbrief wanneer ik iets nieuws te melden heb, dus geen wekelijkse mails van mij.