Nu beschikbaar voor januari 2024 – Neem contact op.

Hoe importeer ik oude content?

Heb je bijvoorbeeld een oude website op een andere domeinnaam waar je content van wilt? Er zijn verschillende manieren om inhoud naar een WordPress-website te importeren. Ik leg er een paar uit!

Via de ingebouwde tool van WordPress zelf

WordPress heft zelf een ingebouwde importtool. Je kunt de tool vinden in het WordPress-dashboard onder Tools > Import. Met deze tool kun je inhoud importeren van andere platforms, zoals Blogger, LiveJournal en Movable Type.

Via een plugin

Een andere manier om inhoud naar een WordPress-website te importeren, is door een plugin te gebruiken, zoals de WordPress Importer-plugin, die kan worden gedownload en geïnstalleerd vanuit de WordPress-plug-inrepository. Met deze plugin kun je inhoud importeren uit verschillende bestandsindelingen, waaronder WordPress-exportbestanden, RSS-feeds en CSV-bestanden.

Handmatig

Als laatste kun je ook inhoud naar een WordPress-website importeren door de inhoud handmatig te kopiëren en in de WordPress-editor te plakken. Deze methode is handig voor kleine hoeveelheden inhoud en is alleen het beste voor op tekst gebaseerde inhoud.

Het kan wat ingewikkeld zijn om content te kopieëren. Kom je er niet uit, mag je altijd even mailen! Zorg ook altijd voor een back-up voor je (grote) dingen aanpast.

Extra info.

Geschreven op.

22 januari 2023