Hoe koppel ik mijn ActiveCampaign/Mailblue account aan mijn Elementor website?

Inhoudsopgave.

Inleiding.

Het integreren van je emailmarketingstool zoals ActiveCampaign of Mailblue met je Elementor-website kan je helpen om je emaillijst te laten groeien door een lead magnet of weggever én je klantrelaties te verbeteren. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je je ActiveCampaign- of Mailblue-account aan je Elementor-website kunt koppelen, zodat jij en je klanten optimaal gebruik kunnen maken van deze integratie.

Het stappenplan.

Stap 1: Het aanmaken van een ActiveCampaign/Mailblue-account (indien nodig)

Als je nog geen ActiveCampaign/Mailblue-account hebt, kun je er een aanmaken op de ActiveCampaign/ Mailblue-website. Zorg ervoor dat je een plan kiest dat bij je behoeften past.

Stap 2: Het verkrijgen van je ActiveCampaign API-sleutels

Log in op je ActiveCampaign-account en navigeer naar de instellingen. Zoek naar de API-instellingen en genereer een API-sleutel. Je hebt deze sleutel nodig om de integratie met Elementor mogelijk te maken.

Stap 3: Aanmaken van een formulier in Elementor

Ga naar je Elementor-website en open de pagina waar je het formulier wilt toevoegen. Gebruik Elementor’s formulierwidget om het formulier te maken. Voeg de benodigde velden toe, zoals naam en e-mailadres.

Stap 4: Integratie van je Elementor-formulier met ActiveCampaign

Ga naar je WordPress-dashboard en navigeer naar “Elementor” > “Instellingen”. Onder de “Integraties” tab vind je de optie om ActiveCampaign toe te voegen. Voer je ActiveCampaign API-sleutel en accountgegevens in.

Stap 5: Koppelen van formulier met ActiveCampaign-tags

Terwijl je je Elementor-formulier bewerkt, ga je naar de instellingen voor het formulier. Onder de “Actie na verzenden” instellingen, selecteer “ActiveCampaign” als actie. Wijs tags toe aan de formuliervelden om ervoor te zorgen dat de gegevens correct worden opgeslagen in ActiveCampaign.

Stap 6: Testen van de koppeling

Publiceer de pagina met je Elementor-formulier en vul het formulier in. Verifieer of de ingevulde gegevens correct worden gesynchroniseerd met je ActiveCampaign-account.

Mijn tips.

• Zorg ervoor dat je de privacy- en gegevensbeveiligingsregels volgt bij het verzamelen van gegevens via formulieren.
  • Houd je ActiveCampaign API-sleutel veilig en deel hem niet zomaar.
  • Test de gegevenssynchronisatie regelmatig om te checken of alles nog werkt.

FAQ.

Ja, sommige geavanceerde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar in betaalde ActiveCampaign accounts.