Nu beschikbaar voor september 2024 – Neem contact op.

Hoe vaak moet ik een WordPress website updaten?

Inhoudsopgave.

Inleiding.

Het regelmatig updaten van je WordPress website is superbelangrijk voor de veiligheid, snelheid en om hem goed werkend te houden. In dit artikel vertel ik je hoe vaak je je WordPress website moet updaten en waarom dit belangrijk is.

Het stappenplan.

Stap 1: Waarom je WordPress website updaten belangrijk is.

Updates voor WordPress-core, thema’s en plugins hebben vaak patches voor beveiligingslekken, bugfixes en nieuwe functies. Als je hier niks mee doet, kan dat zorgen voor beveiligingsrisico’s en compatibiliteitsproblemen.

Stap 2: Controleer regelmatig op updates.

Log in op het WordPress-dashboard en ga naar “Updates” onder het Dashboard-menu. Hier zie je meldingen voor beschikbare updates voor WordPress-core, thema’s en plugins. Of als je een tool gebruikt om het website onderhoud van je klanten te doen, zie je daar de openstaande updates staan.

Stap 3: Plan regelmatige onderhoudsperiodes in.

Maak een schema of onderhoudsplan om regelmatig updates uit te voeren, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website. Mijn voorkeur heeft wekelijks.

Stap 4: Maak een back-up voordat je updates uitvoert.

Maak altijd een volledige back-up van de website voordat je updates uitvoert, zodat je terug kunt naar een werkende versie van de website als er problemen zijn tijdens het updaten.

Stap 5: Doe grote updates op een stagingomgeving (optioneel).

Voor grote updates of ingewikkelde websites raad ik je aan om updates eerst op een stagingomgeving te doen. Zo kun je zien of er mogelijk problemen zijn tijdens het updaten, voordat je de live-website om zeep helpt.

Mijn tips.

  • Automatiseer het updaten als je WordPress website onderhoud voor klanten doet, door bijvoorbeeld een update tool. Maar ik zou de auto updates niet aanzetten.
  • Hou de releaseopmerkingen van updates in de gaten om te zien welke wijzigingen en verbeteringen er zijn gedaan.

FAQ.

Het negeren van updates kan er voor zorgen dat de website minder veilig is, hij minder goed werkt en voor compatibiliteitsproblemen met andere software zorgen. Je wilt echt niet dat je website gehackt wordt!

Reacties.

Extra info.

Geschreven op.

29 februari 2024

Verwijzingen & bronnen.