Hoe maak ik een nieuwe blogcategorie aan in WordPress?

Inleiding.

Het organiseren van je blogberichten in categorieën helpt je bezoekers om makkelijk door je blogartikelen heen te gaan én het helpt de zoekmachines om je website beter te begrijpen. Ik leg je uit hoe je een nieuwe blogcategorie kunt aanmaken in WordPress.

Het stappenplan.

Stap 1: Inloggen op je WordPress-dashboard.

Ga naar de inlogpagina van je WordPress-website en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2: Navigeer naar “Categorieën”.

Nadat je bent ingelogd, ga je in het zijmenu van het WordPress-dashboard naar “Berichten” en klik je op “Categorieën”.

Stap 3: Voeg een nieuwe categorie toe.

Vul een naam in voor je nieuwe categorie in het veld “Naam”. Je kunt ook een slug, beschrijving en oudercategorie toevoegen, maar dit hoeft niet. Het is een optie.

Stap 4: Klik op “Nieuwe categorie toevoegen”.

Nadat je alle info die nodig is hebt ingevuld, klik je op de knop “Nieuwe categorie toevoegen” om je nieuwe categorie aan te maken.

Mijn tips.

• Denk goed na over de naamen en de structuur van je categorieën om het overzichtelijk en logisch te houden.
  • Voeg categorieën toe die relevant zijn voor je niche en die je blogberichten op een logische manier organiseren

FAQ.

Ja, je kunt categorieën nesten door een hoofdcategorie te selecteren bij het aanmaken van een nieuwe categorie.