Nu beschikbaar voor september 2024 – Neem contact op.

Hoe maak ik een nieuw blogbericht op mijn WordPress-website?

Inhoudsopgave.

Inleiding.

Een blogbericht toevoegen aan je WordPress-website is een belangrijke stap om nieuwe content te publiceren. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je een nieuw blogbericht kunt maken in WordPress.

Het stappenplan.

Stap 1: Inloggen op je WordPress-dashboard.

Ga naar de inlogpagina van je WordPress-website en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2: Ga naar je berichten.

Nadat je bent ingelogd, ga je in het zijmenu van het WordPress-dashboard naar “Berichten” en klik je op “Nieuw bericht”.

Stap 3: Voeg een titel en inhoud toe.

Geef je blogbericht een titel bovenaan de pagina en voeg vervolgens de inhoud van je bericht toe in het grote tekstveld daaronder.

Stap 4: Opmaak en opmaakopties.

Gebruik de teksteditor om de opmaak van je bericht aan te passen, afbeeldingen toe te voegen, links in te voegen en meer.

Stap 5: Categorieën en tags.

Aan de rechterkant van het berichtbewerkingsscherm kun je categorieën en tags toevoegen om je berichten te organiseren. Maar, overdrijf niet en voeg niet ineens 10 categorieën toen. Dat maakt het weer onoverzichtelijk.

Stap 6: Instellingen en publiceren.

Als het nodig is, kun je de publicatie-instellingen aanpassen, zoals de publicatiedatum, status en zichtbaarheid van je bericht. Klik vervolgens op de knop “Publiceren” om je bericht live te zetten.

Mijn tips.

• Maak gebruik van de voorbeeldweergave om te zien hoe je bericht eruit zal zien voordat je het publiceert.
  • Voeg afbeeldingen toe aan je bericht, dat maakt het fijner om te lezen.

FAQ.

Ja, je kunt de publicatiedatum van je blogbericht instellen voor een later tijdstip en dan inplannen.