Hoe voeg ik Google Analytics toe aan mijn Elementor website?

Inhoudsopgave.

Inleiding.

Google Analytics is een van de bekendste tools voor het bijhouden van websiteverkeer en gedragsgegevens van bezoekers. In dit artikel leer je hoe je Google Analytics op een Elementor website zet via de instellingen van Elementor, zonder handmatige codebewerking.

Het stappenplan.

Stap 1: Aanmaken van een Google Analytics-account en property.

Ga naar de Google Analytics-website (https://analytics.google.com/) en meld je aan met je Google-account. Volg de stappen om een nieuw Google Analytics-account aan te maken en een nieuwe property (website) toe te voegen.

Stap 2: Het genereren van een trackingcode.

Nadat je een property hebt aangemaakt, ontvang je een trackingcode. Deze code begint meestal met “UA-“. Kopieer de trackingcode naar je klembord.

Stap 3: Integratie van Google Analytics met Elementor via de instellingen.

Ga naar het WordPress-dashboard en navigeer naar “Elementor” > “Instellingen” > “Integraties”.

Stap 4: Voeg Google Analytics-integratie toe.

Klik op de knop “Voeg nieuwe integratie toe” en selecteer “Google Analytics”.

Stap 5: Plak de tracking-code.

Plak de eerder gekopieerde Google Analytics-trackingcode in het veld “Tracking ID”.

Stap 6: Verbind en controleer de code.

Klik op de knop “Verbinden” om de integratie te voltooien. Controleer of de code correct is toegevoegd door naar Google Analytics te gaan en je website te bezoeken.

Mijn tips.

• Check ook regelmating je Google Analytics-rapporten om inzicht te krijgen in het gedrag van je bezoekers. Anders hoef je ook niks te tracken ;)

FAQ.

Bezoek de website en controleer of de gegevens worden bijgehouden in Google Analytics-rapporten.