Nu beschikbaar voor juni 2024 – Neem contact op.

House of May

De vraag.

Voor Irma van Studio Irma optimaliseer ik regelmatig websites die bijna live gaan. Dit keer vroeg ze me voor de website van House of May, de website kon wat pit gebruiken op het gebied van snelheid en beveiliging. Het doel was om de prestaties op zowel desktop als mobiel te verbeteren en tegelijkertijd de website te beveiligen.
Oplever datum:
Oktober 2023
type:
Optimalisatie
In samenwerking met:
Irma van Studio Irma

Het resultaat.

De specs

Het CMS & thema

WordPress & Divi met WooCommerce

AANTAL PLUGINS

13 bij oplevering

PAGESPEED SCORE BIJ OPLEVERING

93/100 voor desktop, 75/100 voor mobiel

De technische specs.

Het startpunt was een Pagespeed test die resultaten gaf van 82/100 voor desktop en 65/100 voor mobiel. Om deze scores op te krikken, ben ik begonnen met het optimaliseren van de afbeeldingen. Door 110 afbeeldingen te comprimeren en over te zetten naar WebP-formaat, heb ik de totale grootte van 46.46 MB naar beneden gebracht met 33.51 MB.

Qua beveiliging installeerden ik WordFence voor die extra laag bescherming en adviseerden ik de tweefactorauthenticatie aan te zetten. Voor optimalisatie en snelheid heb ik gekozen voor Imagify en WP Rocket. WP Rocket heeft als bonus dat het de database schoon en efficiënt houdt met wekelijkse opruiming.


Het eindresultaat, wat kan de klant er nu mee?

Na mijn optimalisaties was er een duidelijke verbetering in de Pagespeed scores: 93/100 voor desktop en 76/100 voor mobiel.
Een duidelijke winst in snelheid, wat zorgt voor een betere gebruikerservaring en zoekmachine ranking.


Onderhoud & doorontwikkeling.

Tot slot gebruik ik Updraft voor betrouwbare back-ups, zodat de website niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst veilig blijft. Het plan voor doorlopend onderhoud en eventuele uitbreidingen blijft in beeld, zodat ik de site niet alleen up-to-date hou, maar ook klaarstoom voor eventuele nieuwe functionaliteiten.

Wil je meer zien?

Bekijk hier mijn andere projecten.