Nu beschikbaar voor september 2024 – Neem contact op.

Coffee & Code 3.0

Het was tijd om mijn eigen website onderhanden te nemen. Vooral de teksten, maar goed – je weet waarschijnlijk hoe dat gaat – uiteindelijk moest alles op de schop. Dus ben ik een aantal maanden bezig geweest met mijn doelgroep aanscherpen, teksten schrijven aan de hand van de contentsessie die ik bij Lies van Liesje Digital deed en het maken van een nieuwe website.
Laten we voor het gemak vergeten dat daar het uitwerken van project cases (jeetje wat een werk als je dat nooit hebt bijgehouden) & achter de schermen een documentatie maken en optimaliseren bij kwam kijken.

Oke, laat ik beginnen met uitleggen waarom ik voor een template koos (say WHAT?!)

Ik koos voor een design template.

WAAROM? Hier heb ik zó lang over na gedacht, ik ben gewoon een beetje wispelturig als het gaat om het ontwerp van mijn website. Dus ga ik (weer) een custom design laten maken met de kans dat ik over een jaar weer denk ‘het moet anders?’. Of kies ik voor een template, een stuk goedkoper, makkelijker en het doet minder pijn als ik daar over jaar op ben uitgekeken.
Dus, ik koos voor een template. Maar, ik paste die wel aan naar mijn eigen technische wensen natuurlijk 😉

Mijn (technische) aanpassingen.

Natuurlijk deed ik wat aanpassingen. Zo heb ik mijn eigen kleuren & fonts ingeladen, maar dat spreekt voor zich. Daarnaast heb ik ook de HTML structuur wat aangepast, die was niet helemaal zoals ik hem wilde hebben.

Ook heb ik een template gemaakt voor de blogberichten, ik heb dat liever niet in de customizer zoals het origineel in het design template zat.

Verder heb ik wat code toegevoegd om de text highlight aan te passen. Ik ga nog kijken of ik alle id’s & classes weg kan halen die er vanuit het design template in zitten, volgens mij zat daar niks aan ‘vast’.

Conditional display

Eerlijk? Ik ben soms best wel lui en daarom vind ik conditional display echt fantastisch!
Op sommige plekken wilde ik een deel van mijn footer niet laten zien. Mijn footer bestaat uit de inschrijving voor mijn nieuwsbrief en het blok daaronder met mijn pagina’s & social media linkjes.
De module met de nieuwsbrief wil ik alleen niet zichtbaar hebben op mijn salespagina’s. Daar heb ik die module verborgen met conditional display. Je kunt natuurlijk ook een nieuwe module maken en die via de theme builder aan bepaalde pagina’s koppelen.

Ook op mijn archiefpagina heb ik conditional display toegepast. De archief pagina laat anders mijn blogberichten én de artikelen van mijn kennisbank zien. En dát wil ik niet als je in het archief van mijn blog zit of in het archief van de kennisbank. Ook wilde ik dat het archief van de kennisbank een lijst was. Dus ik heb 2 modules onder elkaar gezet, maar hij laat de module zien die bij het archief hoort waar je bent.

Mijn project case template met Advanced Custom Fields

Eindelijk ga ik mijn project cases uitwerken. Ik wil mijn kennis delen en ga mijn meeste toffe projecten laten zien aan je. Er zat een pagina voor project cases bij. Maar, ik ga niet voor elk project een nieuwe pagina aanmaken. Dus in de Theme Builder heb ik een template gemaakt. Om het makkelijk invulbaar te maken heb ik velden gemaakt met Advanced Custom Fields. De ACF-velden kun je via dynamische tags kiezen. Zo vul ik per project cases de info en laat hij aan de voorkant alles zien. Súper handig! Je kunt die bijvoorbeeld ook met JetEngine van Crocoblock doen.

Ook heb ik hier weer conditional display gebruikt. Als er een testimonial is, dan laat hij die zien. Is de testimonial er niet? Dan laat hij een mockup zien.

Mijn online kennisbank

Al een jaar ben ik bezig met een online kennisbank, al een jaar! Eerst heb ik deze opgezet met de Echo Knowledge Base plugin omdat die goed zou werken in combinatie met Divi – waar toen mijn website nog mee gemaakt was. Het was écht redelijk wat werk om het te krijgen zoals ik wilde. Laat staan het schrijven van de artikelen.

Nu is mijn website gemaakt met Elementor en heb ik de plugin van Better Docs gebruikt voor de kennisbank. Veel makkelijk om in te stellen én het integreert lekker met Elementor en de theme builder van Elementor. Zo kun je templates maken voor de artikelen, het archief en de ‘home’ pagina van de kennisbank maken met Elementor en de pro versie van Essential Addons.

De eerste artikelen zijn bijna af! Natuurlijk wil ik niet ‘maar’ een simpel artikel schrijven, maar dat is wel hoe de eerste opzet gaat zijn. Later komen er schermvideo’s vanuit mijn demo-omgeving bij.

Dit was het! Een kijkje in mijn website en hoe ik een template naar mijn eigen technische wensen heb gezet.
Heb je vragen? Je mag me altijd mailen!

Hi, ik ben Linda.

Ik loop warm voor de technischere kant van websites maken. Vormgeven? Niks voor mij. Laat mij maar bouwen, code schrijven of andere technische klusjes doen zoals bug fixes. Daarnaast vind ik het tof om mijn kennis met je te delen via mijn blog & kennisbank!