Nu beschikbaar voor juni 2024 – Neem contact op.

3 redenen om websites wekelijks te updaten.

Wat is website onderhoud?

Met website onderhoud bedoel ik het up to date houden van je website. In eerste instantie gaat het om het bijhouden van de updates die open staan van je thema & plugins.

Maar, ook elk kwartaal je website checken op bepaalde punten vind ik onder onderhouden vallen.
De kwartaal check is een soort APK voor je website. Hoe je deze APK doet, leg ik binnenkort uit.

Waarom is dat updaten van je website nu zo belangrijk?

Ik geef je 3 redenen.

1. Beveiliging.

Als je lang updates open laat staan, verouderen je plugins & thema. Daarmee geef je hackers makkelijker toegang tot je website en daardoor kunnen belangrijke gegevens op straat komen te liggen.
En dat wil je écht niet!
Een datalek moet je namelijk altijd melden bij het datalekregister – niet iets waar je in wilt staan.

2. SEO.

Een website die up to date is, vindt Google tof. Het helpt dus ook in je SEO, dat vind iedereen lekker Een goed onderhouden website heeft ook voordelen voor je SEO. Google vindt een website die up to date is namelijk heel fijn! Win – win om nu echt het onderhoud te onderhouden toch? 

3. Minder kans op dat je website er uit klapt.

Update je 1 keer in het half jaar? Dan zijn je plugins & thema’s verouderd en moeten ze mega veel bijwerken in een keer. Het kan zijn dat je website het daar niet mee eens is & er uit klapt.

Hi, ik ben Linda.

Ik loop warm voor de technischere kant van websites maken. Vormgeven? Niks voor mij. Laat mij maar bouwen, code schrijven of andere technische klusjes doen zoals bug fixes. Daarnaast vind ik het tof om mijn kennis met je te delen via mijn blog & kennisbank!